Falske kundeservice telefonoppringninger kan føre til ID – tyveri


NorSIS registrerer stadig flere henvendelser om falske kundeservice oppringninger der noen utgir seg for å være fra Microsoft kundeservice.Dette er kriminelle som forsøker å dra nytte av at support for Windows XP avsluttes i april 2014. Dersom du fremdeles bruker Windows XP, bør du oppgradere til Windows 7 eller Windows 8. Etter den 8. april – 2014, vil det ikke komme flere sikkerhets eller tekniske oppdateringer for Windows XP. Det vil heller ikke være kundeservice for Windows XP etter 8.April 2014.

Men det svært viktig at alle Microsoft brukere er klar over at Microsoft ikke ringer til sine kunder for å be om informasjon eller si at du har gammel programvare. Slike telefonoppringninger er kun for å tappe informasjon fra privatpersoner eller bedrifter med det formål å misbruke informasjonen på ulikt vis.

Falske kundeservice oppringninger har som mål å:

–          Lure deg til å laste ned ondsinnet programvare.
–          Ta kontroll over din PC for å endre tilgangskontrollen og dermed gjøre din PC sårbar for internettkriminalitet.
–          Ber om kredittkort informasjon for så å sende falske fakturaer eller misbruke informasjon til ID-tyveri.

NorSIS anbefaler:

1. Dersom du tror du blir utsatt for falske oppringninger – så legg på.

2. Les mer her om hvilke tiltak du kan gjøre dersom du tror du har vært utsatt for falske oppringninger: http://www.microsoft.com/security/online-privacy/phishing-scams.aspx#Victim

3. Les mer om hvordan unngå falske oppringninger:  http://www.microsoft.com/security/online-privacy/avoid-phone-scams.aspx