Falsk SMS tilsynelatende fra Moss kommune


Nasjonal sikkerhetsmyndighet - NorCERT varsler i dag om en hendelse hvor det har blitt sendt ut SMS-er til en rekke mottakere i Norge. SMSene gir seg ut for å være en betalingspåminnelse fra Moss kommune, men dette er ikke den ekte avsenderen.

SMS-ene inneholder en lenke til en svindelnettside som er målrettet mot brukere av Netflix. Enheter som støtter forhåndslasting av lenker i SMS-er, vil vise en forhåndsvisning av den legitime nettsiden moss.kommune.no. Dette skyldes at svindelnettsiden skiller mellom ulike typer forespørsler mot nettsiden, og misbruker dette til å villede brukere.

Dersom en har klikket på lenken og oppgitt påloggingsinformasjon til Netflix, anbefaler NorCERT i sin varling å bytte passord umiddelbart, samt å også bytte passord på andre tjenester hvor samme passord er benyttet.

NorSIS anbefaler ved siden av at du følger NorCERT sine råd å se etter om du har skrudd på totrinnsbekreftelse på din e-postkonto og dine øvrige kontoer eksempelvis i sosiale medier der hvor dette er mulig.

Ler mer om totrinnsbekreftelse og sikker pålogging på Nettvett.no

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.