Falsk Netflix-epost


Prøver å lure til seg kredittkortinformasjonen din.

Har du mottatt en e-post fra Netflix de siste dagene hvor du har blitt bedt om å oppdatere betalingsinformasjonen din?
Vær obs, det er et svindelforsøk. Klikker du på lenken og oppgir betalingsinformasjonen din kan du bli svindlet for store beløp.

Etter å ha klikket på lenken kommer du til denne falske siden:

SLIK UNNGÅR DU Å BLI SVINDLET

– Aldri gi fra deg personlige opplysninger. Seriøse selskaper vil aldri be deg om å oppgi kredittkortnummer, pinkoder, bankkontonummer, brukernavn eller passord i en e-post.

– Sjekk avsenderadresse, men vær obs på at avsenderadresser enkelt kan manipuleres slik at de fremstår som de kommer fra serveren til et reelt selskap.

– Fordi svindel-e-post sendes ut til mange mottakere, må åpningshilsenen være generell, for eksempel «Dear user» eller «Kjære kunde». Eposter fra reelle selskaper bruker gjerne navnet ditt eller brukernavnet ditt i åpningshilsenen.

– I svindel-e-poster vil du ofte bli bedte om å gjøre noe raskt. I eksempelet med Netflix ber de deg oppdatere betalingsinformasjonen slik at ikke kontoen din blir sperret.

– For å få tak i opplysningene dine vil e-posten ofte prøve å få deg til å trykke på en lenke for logge inn på din konto hos selskapet. Disse lenkene sender deg i stedet til svindlerens nettside. En enkel måte å avsløre dette på er å legge pekeren over linken før du trykker på den. Du vil da se hvor lenken fører deg på linjen nederst til venstre i nettleseren din. Dersom denne adressen ikke stemmer med den i e-posten, er det grunn til mistanke.

– Ikke åpne vedlegg fra avsendere du ikke er trygg på. Vedlegget kan inneholde skadevare.

– Er du i tvil bør du kontakte selskapet som står som avsender.

– Ha alltid oppdatert operativsystem, programmer og antivirusprogram, og ta backup av viktig innhold på maskinen.

Les mer om phishing og falske epost kampanjer på Nettvett.no