Facebook-virus i spredning


Virus oppretter meldinger og sender dem til vennene dine.

VG skriver i dag om spredning av et Facebook – virus som oppretter meldinger og sender dem til vennene dine. Meldingene inneholder navnet ditt, ordet «video» og et tilsynelatende tilfeldig smiletegn, i tillegg til lenken.

Ifølge Nettavisen forsøker viruset blant annet å forhindre deg i å bytte passord, slik at du ikke skal bli kvitt viruset.

Dersom du kommer til skade for å trykke på lenken, blir du bedt om å akseptere et programtillegg i Google Chrome. Dette tillegget må fjernes for å bli kvitt problemene.

Etter at du har tilbakestilt Google Chrome under «avanserte innstillinger», bør du bytte passord. Du bør også se etter hvilke enheter som er koblet til din Facebook og fjerne eventuelle utenlandske enheter.

Det er foreløpig uklart hva som er motivasjonen bak virus angrepet, men det ser ut til at formålet er informasjonsinnhenting – som f. eks e-post andresser som kan selges videre.

For råd og veiledning, se NettVett.no

Kilde: VG

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.