Facebook endrer vilkårene


Facebook endrer brukervilkårene og personvernet ved oppdatering av Facebook for smarttelefon. Denne gangen vil de ha tilgang til dine sms og til kalenderen din. Det er ikke så mange som leser avtalen man har med de ulike sosiale mediene vi bruker. Og om vi leser den en gang skjer det stadig endringer, slik som for Facebook sine vilkår nå. Det er viktig å tenke igjennom om det er greit å dele den informasjonen som vilkårene beskriver blir delt. Ofte er det også innstillinger som regulerer tilgangene et sosiale medie eller en “App” har til dine data.  Geografiske data er også aktuell informasjon som mange sosiale medier ber om tilgang til, noe som også er vurdert av Facebook.

Svært mange App-er ber om tilgang til dine geografiske lokasjoner, til adresselisten din og til annen viktig og kanskje også sensitiv informasjon. I noen tilfeller kan dette bestemmes av deg, og da er det viktig å ta seg tid til å sette seg inn i vilkårene og tilgangene og forsøke å regulerer dette.

I mange tilfeller er det arbeidsgiver som eier mobiltelefonen og også mye av informasjonen på den. Hva skjer da om den ansatte som bruker telefonen laster ned applikasjoner som får tilgang til sms, e-post eller kontakter som tilhører bedriften? Kan bedriften miste viktig informasjon?

NorSIS anbefaler

  • Les gjennom brukervilkårene til applikasjoner og sosiale medier du bruker
  • Gå gjennom alle innstillinger til personvern og sikkerhet for tjenesten
  • Vurder om du trenger å bruke tjenesten om du ikke er fornøyd med vilkårene
  • Vurder vilkår for privat bruk av arbeidsgivers mobiltelefon for å sikre kontroll av bedriftssensitiv informasjon

Les mer

Dagens Næringsliv

NRKbeta

Facebook om hvorfor de ber om disse tilgangene