Discord brukes til deling av nakenbilder


Discord har den siste tiden fått oppmerksomhet fordi den brukes til deling av nakenbilder.

Ofte er dette geografisk lokalisert, ved at brukerne samarbeider for å få tak i og dele slike bilder av jenter på et geografisk område.

Discord er en app og en software utviklet for esport og LAN spill. Discord lar brukerne kommunisere via meldinger eller vanlig tale. En av fordelene med denne appen er at den skal ha liten forsinkelse, noe som er en fordel når man spiller. Kommunikasjonen består av standard chatte og taletjenester som man finner i mange andre apper.

Tjenesten er laget slik at man kan sette opp egne servere. For å få tilgang til serveren må man få en invitasjon fra noen som allerede er medlem. Det i slike lukkede rom bilder deles mellom brukerne. Delt opp i faner på Norges fylker kan medlemmene gå inn og se bilder av jenter i sitt område, og det er også flere som spør etter bilder av navngitte jenter. Bildene er ikke søkbare så man må ha en invitasjon for å finne bildene. Dette gjør det vanskelig for ofrene å finne bildene av seg selv for å rapportere de.

Mange av bildene som ligger på siden ser ut til å være selfies, bilder jentene har tatt selv og sendt videre, før de deles videre på nett. Andre bilder er åpenbart tatt av andre, eller mens jenta sover.

Slettmeg.no har mottatt noen henvendelser fra personer som har fått bilder delt på denne appen. På serveren som ble opprettet i slutten av 2016, er det ikke det å kommunisere som er hovedmålet, men det å dele nakenbilder av norske jenter.

Se her for veiledning på Slettmeg.no på hvordan du sletter bilder på Discord

Dette er et eksempel på en app som brukes til noe helt annet enn det det i utgangspunktet var laget for. Det kan virke som at mange av brukerne av denne tjenesten ikke skjønner alvorligheten i det de holder på med. Å dele slike bilder av andre er ulovlig og straffbart. Det er viktig at man sier ifra om man oppdager at slike bilder er delt av noen.