Det belgiske datatilsynet til sak mot Facebook


Mener de sporer nettbruken til ikke-medlemmer

Tek.no melder om at det belgiske datatilsynet, Commission for the Protection of Privacy (CPP), har trukket Facebook for retten i Belgia. CPP mener nettsamfunnet bryter belgiske og europeiske personvernslover, ved å spore nettleseraktiviteten til medlemmene av Facebook, så vel som ikke-medlemmer som besøker åpne Facebook-sider.

CPP krever at Facebooks sporing bare skal være aktiv mens brukeren er innlogget på nettsamfunnet, og at sporingen skal deaktiveres ved utlogging. Et annet krav er at Facebook skal be om tydelig tillatelse fra brukerne før de sporer nettaktiviteten og bruker innsamlede data til brukertilpasset reklame.

Ifølge CPP har over 13 millioner nettsider, inkludert nettsidene til myndigheter og helsetjenester, implementert Facebooks «like»-knapp på sidene sine. Disse kan lese cookies, og sende data tilbake til Facebook. Dette vil CPP at nettsamfunnet skal endre på, slik at «like»-knapper på eksterne nettsider ikke sporer dataaktivitet.

BBC skriver at en talsmann for Facebook har sagt at de er overrasket og skuffet over at CPP velger å gå til rettslige skritt, bare noen dager før de har avtalt å møte Facebooks belgiske avdeling, fredag 19. juni.

– Selv om vi er sikre på at det ikke er noe hold i CCPs sak, vil vi fortsatt gladelig samarbeide med dem for å finne et svar på bekymringene deres, gjennom Facebook Irland og vårt reguleringsorgan som er det irske datatilsynet, sier Facebook videre i uttalelsen.

Les mer hos BBC

Artikkel i sin helhet hos TEK.no

Om det belgiske datatilsynet: Commission for the Protection of Privacy