Coop advarer mot spammail


Slett mail og trykk ikke på linkene i mailen.

 

NTB melder om at mange av Coops kunder i løpet av de siste dagene har opplevd å få en mail om gratis gavekort fra Coop. Det er ikke Coop som har sendt ut denne mailen og de som mottar mailen advares mot å trykke på linkene i den.

– Dessverre er det noen som prøver å utnytte vårt gode navn og rykte og sender ut spammail i vårt navn. Dersom du mottar denne mailen ber vi deg slette den, sier Soner Sevin, sikkerhetssjef i Coop Norge Handel AS. – Vår sikkerhetsavdeling, i samarbeid med vår juridiske avdeling, har iverksatt tiltak for å identifisere hvem som står bak mailen.

Coop Norge har også inngått en samarbeidsavtale med NorSIS for å øke bevisstheten for IT-sikkerhet hos kundene sine.
– Vi oppfordrer kundene våre til å besøke www.norsis.no og lese gjennom anbefalingene du finner der, sier Sevin.

Coop oppfordrer også alle sine kunder til å være kritiske med hvilke linker man trykker på – både på mobil og nett.

3 ting som kan tyde på at mailen du får er spam

– Avsenders mailadresse kommer ikke fra firmaet som de hevder er avsender. Ofte kommer mailen fra merkelige mailadresser, i dette tilfellet kom den fra blant annet @byensbeste.no og @cooppromotions.no

– Mailen innholder rettskrivningsfeil. I dette tilfellet var mailen skrevet på godt norsk, og da er det vanskeligere å se at det er spam. Men ofte innholder spammailer skrivefeil eller merkelige ord og formuleringer som kan tyde på at det er brukt Google Translate.

– Virker tilbudet for godt til å være sant – er det ofte det. De fleste spammailer vi ser går på gratis gavekort eller at man har vunnet en konkurranse man aldri har deltatt i.

Les mer om råd og tiltak fra NorSIS.