Black friday, cyber monday, – mange handler på nett


Nå står vi rett foran Black friday og Cyber monday, og julehandelen er rett rundt døren, om man ikke allerede er igang. Mange finner gode tilbud på nett, men er det trygt?

I forbindelse med Black friday og Cyber monday dukker det stadig opp fristende tilbud både i fysiske butikker og i nettbutikker. Det er heller ikke lenge til jul, og mange ser mulighetene til å gjøre noen gode kjøp til julegaver. Det er anslått at nordmenn vil bruke ca 4mrd bare på Black friday, og mye vil bli brukt på netthandel. Årets rapport fra NorSIS om sikkerhetskultur viser at nordmann er blitt mer skeptisk til bruk av internett, og en undersøkelse i regi av Buypass viser at færre planlegger å handle på nett. Undersøkelsen viser at 95% av alle nordmenn handler på nett, og halvparten hver måned. Av de som handler hver måned er det kun 40% som planlegger å kjøpe julegaver på nett. Dette er en nedgang på 10% fra 2017. Kunder på nett er mest opptatt av sikkerhet og effektivitet når de handler. Fokuset på digitale sikkerhetsutfordringer øker hvert år, og det er tydelig at publikum påvirkes.

For de som likevel ønsker å bruke nettet til å gjøre gode kjøp er det laget en veiledning til sikker netthandelNettvett.no.

Se også de øvrige veiledningene fra Nettvett om netthandel og nettbank som skal kunne gjøre deg tryggere på nettet.