Bilindustrien tar grep


Etter flere demonstrasjoner av hvordan biler kan hackes samler bilindustrien seg for å dele erfaring

De siste årene har det blitt demonstrert er rekke angrep som viser hvordan en hacker kan ta fullstendig kontroll over en bil. Dette har nå fått bilindustrien til å samle for å dele erfaringer. The Alliance of Automobile Manufacturers og The Association of Global Automakers etablerer nå et informasjons deling -og analysesenter (ISAC) før året er omme. Her deltar alle de store bilprodusentene. Dette kommer som et direkte resultat av de avsløringer og det arbeidet hackere har gjort.

Bilindustrien har de siste årene hatt stort fokus på at bilene skal være online for å tilby brukeren mer funksjonalitet. Dette er på ingen måte unikt for bilindustrien. Stadig flere produkter kobles til nettet for å gi brukeren mer funksjonalitet. Så hvordan står det til med sikkerheten i disse produktene?

Erfaringene fra bilindustrien viser at denne er er dårlig, og i mange tilfeller manglende. Det må antas at dette også gjelder for mange andre industrier hvor man kun nylig har utviklet funksjonalitet for at produktet skal være på nett. Forhåpentligvis vil lærdommen fra bilindustrien også komme andre industrier til nytte, og at de organiserer seg på samme måte.

Les mer:

http://www.autoevolution.com/news/car-makers-join-forces-to-form-an-alliance-against-cybersecurity-threats-99183.html

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.