Åpning av Nasjonal Sikkerhetsmåned 2018


Påmelding

Arrangør: Norsk senter for informasjonssikring
Dato: 27.09 2018 - 27.09 2018
Sted: OsloMet, Pilstredet 32
Pris: Gratis
Meld på

Norsk senter for informasjonssikring åpner årets Nasjonale Sikkerhetsmåned med en gratiskonferanse. Tema for sikkerhetsmåned 2018 er hvordan avsløre skadelig e-post og nettsvindel?

Nasjonal Sikkerhetsmåned er en årlig kampanje for økt kunnskap om informasjonssikkerhet. Hensikten med kampanjen er å tilrettelegge for en nasjonal dugnad med mål om en tryggere digital hverdag, noe som bidrar til økt verdiskaping og velferd. Hva er da bedre enn å starte med en gratiskonferanse, åpen for alle.

Nasjonal Sikkerhetsmåned 2018 åpnes med en halvdagskonferanse den 27. september. Vi inviterer til OsloMet i Pilstredet 32. Dørene åpnes kl. 08:00.

Fra 09:00 til 12:00 vil det bli gjennomført innlegg fra samarbeidspartnere i Nasjonal Sikkerhetsmåned, samt andre offentlige og private aktører.

  • Nasjonal Sikkerhetsmyndighet vil legge frem sin årlige rapport «Et helhetlig IKT risikobilde 2018».
  • Fra Rufo.no AS, en virksomhet med 20 ansatte vil Daglig leder fortelle om hvordan det er for en liten virksomhet å bli svindlet for 735.000 kr 
  • Microsoft vil holde et innlegg om viktigheten av å beskytte seg, men ikke minst avdekke så fort som mulig om uvedkommende har tilgang til systemer, for deretter å gjøre nødvendige tiltak. Her vil de gi gode tips og råd.
  • Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) vil dele ut den årlige FIDUS-prisen til en virksomhet som utpekt seg ovenfor befolkningen og en jury det siste året.

Norsk senter for informasjonssikring ønsker i år å kjøre i gang Nasjonal sikkerhetsmåned med et langt større arrangement enn tidligere. Dugnadsånden er i fokus og vi legger et godt grunnlag for å gå in i en spennende og begivenhetsrik sikkerhetsmåned. Som tema for nasjonal sikkerhetsmåned sier skal vi i år stå sammen mot skadelig e-post og svindel på nett.

NorSIS med samarbeidspartnere utarbeider hvert år en opplæringspakke i informasjonssikkerhet i forbindelse med Nasjonal Sikkerhetsmåned. Dette programmet er nyttig for alle ansatte uansett virksomhet, og inneholder generelle, grunnleggende råd som gjelder både privat og på jobb. Opplæringspakken er gratis for virksomheter med inntil 20 ansatte.

Årets opplæringstiltak for ansatte vil fokusere på hvordan man kan gjenkjenne skadelig e-post, hvordan man kan redusere tabuet for de som opplever å bli lurt og opplyse om tiltak som reduserer konsekvenser av skadelig e-post. I tillegg vil vi i samarbeid med Europols European Cybercrime Centre(EC3) og ENISArette oppmerksomheten mot svindel på nett.

 

Bestill

For bestilling av opplæringspakken: xtramile.no/sikkerhetsmaneden2018

For bestilling av sikkerhetspåminnelser (gadgets):norsis.no/nettbutikk

 

Kontakt oss

Skulle du ha noen spørsmål om Nasjonal sikkerhetsmåned 2018 eller opplæringspakken, ta kontakt med NorSIS på telefon 400 05 899 eller e-postpost@norsis.no

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.