ArendalsukaUNG: Hva mener ungdom om opplæring i datasikkerhet?


Fredag 16.8 på torvet i Arendal til "Hacket mot alle odds?" sammen med Medietilsynet og ArendalsukaUNG.

Vi ønsker å komme til bunns i hva ungdommen selv mener om datasikkerhet. Får de opplæring i dette? Er den i tilfellet god nok? Hvis ikke, hvordan ønsker de denne opplæring og hvem mener de bør lære dem opp i datasikkerhet?

Arrangementet er tredelt:

Hva kan hackes?
Vi lever tilkoblede og digitale liv som krever at vi vet hvordan vi skal sikre opplysninger om oss. Men, hva kan egentlig hackes av det vi omgir oss med i det daglige? Og hvor vanskelig er det. Thomas Bekkedal Wragg Moen er «hacker». Han vil vise og forklare hva som kan skje om vi ikke sikrer de tilkoblede dingsene våre godt nok.

Er det virkelig så ille som de voksne skal ha det til?
Vi har stilt ungdom og voksne spørsmål om datasikkerhet. Både for å se hva de lærer om dette og hvordan de bruker det de lærer i praksis. Stemmer svarene vi har fått med erfaringene rådgiverne i Kors på Halsen og Slettmeg.no har? og hvorfor er det sånn? Thomas Haugan-Hepsø fra Medietilsynet og Hans Marius Tessem fra NorSIS snakker om funnene fra undersøkelsen.

Hvordan, når og av hvem ønsker ungdom opplæring i datasikkerhet?
Er rådene ungdom får mulig å følge i hverdagen eller er det utopisk å tro det? Hvordan ønsker ungdommen selv å få råd om datasikkerhet? Og hvem ønsker de å få rådene fra? Thomas Bekkedal Wragg Moen, Dina Tjelmeland Adeler, ungdomsrepresentant i Røde Kors og Nora Victoria Søby Arnesen, leder i ungdommens bystyre i Arendal diskuterer dette med Hans Marius Tessem.

Se programmet og praktisk informasjon på arendalsuka.no (ekstern nettside).

 

Kontaktperson: Seniorrådgiver Trude Talberg-Furulund