Antivirus til Android avslørt som svindel


“Virus Shield” markedsførte seg som antivirus, men gjorde egentlig ingenting, annet enn å bytte ikonet.

Det var Android Police som oppdaget svindelen. Applikasjonen som ble solgt for 4 dollar og har over 10 000 nedlastninger har absolutt null nytteverdi som antivirus.

Applikasjonen bestod av et skjold med kryss på for å vise at du var usikker og byttet så til et skjold med hakemerke når du trykket på den, for å vise at du var trygg. Dette ble gjort uten å sjekke telefonen i det hele tatt, noe som ble vist av Android Police da de dekompilerte applikasjonen.

Applikasjonen har en rating på 4.7, som sier at brukere er veldig fornøyd med applikasjonen. Den var også på listen over de mest populære betalingsapplikasjonene.

Applikasjonen har nå blitt fjernet av Google fra deres Play store.

NorSIS anbefaler

Å beskytte telefonen er absolutt viktig, men vær varsom med hvilke sikkerhetsapplikasjoner du laster ned. Sikkerhetsprodukter er et av de produktene der brukerevaluering ikke er veldig nyttig. Funksjonaliteten i sikkerhetsprodukter burde evalueres av eksperter. To slike organisasjoner er http://www.av-test.org og http://www.av-comparatives.org.

Les mer

Les om saken på digi.no.

Les om saken fra androidpolice.com.

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.