Nets med nye sperreanbefalinger


NRK melder at en rekke norske banker har mottatt nye sperreanbefalinger.

En rekke norske banker har mottatt nye sperreanbefalinger etter at en større svindelsak brer om seg.

Nets er leverandør av digitale betalingstjenester i Norden og har gjort en større ananlysejobb de siste dagene, etter at det i forrige uke ble kjent at flere nordmenn kan være utsatt for svindel. Kortene som har fått sperreanbefaling er brukt i samme utenlandske nettbutikk. Totalt 45 000 norske betalingskort har blitt anvendt på nettstedet. Nets ønsker ikke å oppgi hvilken nettbutikk det gjelder.

Det har vi ikke lov til, for det er ikke vår rolle å undersøke hva som kan ha skjedd. I slike tilfeller må vi bare orienterer de internasjonale kortselskapene, slik at de kan foreta nødvendige undersøkelser i saken, sier Tjore.

Nå jobber de med å informere banker og anbefaler at de sperrer og skifter ut kort som er brukt på nettstedet, for å forhindre flere misbruk. Det er foreløpig ikke kjent hva som har skjedd eller hvem som står bak.

Flesteparten av kortene som Nets nå anbefaler sperret er ikke blitt misbrukt, men anbefalingen er ett preventivt tiltak. Kundene forventes ikke å gjøre noe aktivt.

Siden det er snakk om et internasjonalt nettsted, er det usikkert hvor stort omfanget faktisk er. Ifølge danske TV2, er dette den største kortsvindelsaken i Danmark noensinne.

Det er snakk om svindel for millionbeløp, så det er en svært omfattende sak, sier kommunikasjonssjef i Nets, Stein-Arne Tjore, til NRK.

Stadig flere blir utsatt for svindel når de handler på nett, viser tall fra Finans Norge.

 

Kilde og artikkel her:

Se også mer informasjon hos Nets.

For mer tips og råd for å unngå nettsvindel – se NettVett.no