Security Divas 2016


Over 130 IKT-kvinner samlet på Gjøvik

Det var en stolt Tone H. Bakås som i dag ønsket over 130 damer velkommen til årets Security Divas 2016. Det er  6. år på rad at kvinner med interesse for informasjonssikkerhet og IKT samles til en konferanse for og med kvinner.

 

Tone_SecurityDivas_2016

Nestleder i NorSIS, Tone H. Bakås ønsker velkommen til Security Divas konferansen 2016.

 

Konferansens åpningsforedrag ble holdt av Louise Kathrine Dedichen, Sjef Forsvarets høgskole med motivasjons foredraget «Kjerringa mot strømmen». Deretter ble det holdt flere foredrag om trusselbildet og hendelser. Blant annet av Mette Paulsen, Underdirektør IKT – seksjonen i Utenriksdepartementet, som fortalte om en hendelse knyttet til et trojaner – angrep på UD og hvordan dette ble håndtert internt og eksternt. Catharina Nes fra Datatilsynet holdt et foredrag om “Det store datakappløpet”, med fokus på selvbestemmelse – retten til selv å bestemme hvordan dine personopplysninger brukes av kommersielle og offentlige aktører.

 

LouiseDedichen_Divas2016

Louise Kathrine Dedichen, Sjef Forsvarets høgskole holdt åpningsforedraget.

 

Konferansen Security Divas ble etablert etter inivitativ fra Tone H. Bakås i NorSIS, som også ledet årets konferanse. – Vi er veldig stolte over å atter en gang kunne samle IKT – kvinner til en spennende konferanse, som nå også har utviklet seg til å bli et viktig nettverk for kvinner innen IKT og informasjonssikkerhet. Vi ser også viktigheten av konferansen i henhold til rekruttering. Derfor gledelig å registrere en økning av studenter som deltar, sier en engasjert Tone H. Bakås.

 

Dedichen_DivasRekruttering_2016

Rekruttering til bransjen er viktig. Her er Louise Kathrine Dedichen, Sjef Forsvarets høgskole sammen med studenter fra Forsvarets ingeniørhøgskole som deltok på Security Divas.

 

 

CatharinaNes_Datatilsynet

Seniorrådgiver Catharina Nes fra Datatilsynet foran en fullsatt sal på Security Divas konferansen.

 

I morgen fredag 15.januar, er det Runa Sandvik, også kjent for samarbeid med Edward Snowden, som starter dag 2 av konferansen med sitt foredrag «Mitt liv som white hat».

Året Security Divas program finner du her