Boardingkort bør ikke deles på sosiale medier


Boardingkort har strekkoder, QR-koder, tall og bokstavkoder som inneholder mye info du ikke bør dele

Det nærmer seg sommer og ferietid for mange. Hvilket betyr flyreiser og opplevelser man gjerne vil dele med andre via sosiale medier.

Aftenposten skriver denne uke at det finnes nettsider som kan lese strekkodene på boardingkortet og ta ut informasjon derfra. I verste fall kan en tredje part endre setereservasjon, kansellere fremtidige flyvninger og endre innloggingen din.

Et verdidokument, som et boardingkortet er, bør ikke legges ut på sosiale medier, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til Aftenposten.

– En skal være varsom med å legge ut bilder av boardingkortet sitt i sosiale medier. Referansenummer til bookingen inneholder informasjon som man skal være varsom med å publisere til alle. I tillegg til at informasjon rundt selve flyturen kommer frem, så er det relativt enkelt å ta ut telefonnummer, e-post adresse og så videre, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

– Nettstedet www.checkmytrip.com er Amadeus’ nettsider (et internasjonalt systemet for distribusjon av flybilletter) som viser hele bestillingen ved hjelp av referansenummer og etternavn. Barkoden gir ikke noe informasjon utover selve reiseruten, flynummer eller lignende, sier Johansen.

– Bookingen som du får opp på nettstedet vil ikke inneholde kredittkortnummer, legger han til.

Del gjerne gode øyeblikk og opplevelser fra ferien, men vær varsom med å dele for mye informasjon i sosiale medier som kan misbrukes – som eksempelvis boardingkort o.l.

 

Kilde:

Les artikkelen i sin helhet hos Aftenposten.

Huffington Post