1 av 3 har for dårlig Android-sikkerhet


Ny sikkerhetsrapport legger frem tall fra Android-brukere.

Duo Analytics har publisert en rapport om sikkerhet på Android, og der kommer det frem noen bekymringsverdige tall.

Blant annet har 34% av Android-brukerne som ble testet ikke aktivert skjermlås, noe som øker risikoen betraktelig for at personlig informasjon skal komme på avveier og bli misbrukt dersom brukeren mister eller blir frastjålet mobilen.
Dersom du ikke vet hvordan du aktiverer skjermlås på din mobil, kan du se vår veiledning for dette her.

I tillegg kjører så mange som 32% av de testede Android-brukerne Android-versjon 4.0 eller eldre. Nyeste stabile versjon av Android er 6.0.1, så 4.0 er ganske gammelt. I følge Duo Analytics øker faren betraktelig for at du kan bli hacket gjennom Stagefright-sårbarheten når du har en såpass gammel Android-versjon.

20% kjører versjon 5.1.1, som er nest siste versjon. Det er ingen like alvorlige problemer knyttet til denne versjonen enda, men det er ikke grunn god nok til å ha en utdatert enhet. Mange av disse skyldes helt klart at mobil-produsenter som f.eks. Samsung er for trege med å få ut oppdateringer til sine brukere når Google slipper en ny Android-oppdatering. Kun de som bruker Googles egen Android-versjon, Nexus, vil få slike oppdateringer umiddelbart.

NorSIS anbefaler

Aktiver skjermlås på din telefon enten ved hjelp av mønster, pinkode eller fingeravtrykk. Alltid oppdater til nyeste versjon når denne er tilgjengelig.

Les mer

For ekstra tips til hvordan du kan bli sikrere når du bruker mobilen, les denne veiledningen.
Hele rapporten fra Duo Analytics kan du lese her