0-dagssårbarhet i Internet Explorer – Oppdatert


Det er oppdaget en 0-dagssårbarhet til Internet Explorer, svakheten ser ut til å gjelde alle versjoner. Microsoft har nå kommet med en fixmicrosoft8

Svakheten kan brukes til å kjøre ondsinnet kode og dermed ta over datamaskinen. Det er oppdaget tilfeller hvor denne sårbarheten utnyttes aktivt.

Det er mange som bruker denne nettleseren. Vi anser derfor denne sårbarheten som alvorlig.

Koden for å utnytte denne sårbarheten er også lagt til Metasploit, som er et verktøy for å teste sikkerheten, eller som også kan brukes til å bryte seg inn i systemer.

NorSIS anbefaler:

Følg Microsoft sine råd om å installere fix.

Fixen finner du her

Slike sårbarheter dukker ved jevne mellomrom opp i alle typer nettlesere. Det kan derfor være lurt å ha flere ulike nettlesere installer til enhver tid. Skulle det oppdages en sårbarhet i en så kan man bruke den andre til det har kommet en oppdatering.

Vi anbefaler alle som benytter Internet Explorer om å bruke en annen nettleser inntil det foreligger en oppdatering som retter svakheten.

Les mer:

Les mer hos microsoft.com

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.